Stadsrand

De negenennegentig zegenende Namen:
volgens de islam heeft Allah 99 namen.

De Grootvader van de Nakota in Saskatchewan:
de Nakota (Assiniboine) is een native volk in de Canadese provincie Saskatchewan, dat gelooft in een ‘Grand Mother Earth’ en ‘Grand Father Sky’.

De roep van verstopt, verstrooid geraakt woestijnzand:
verwijst naar de uittocht van de joden uit Egypte, naar de diaspora van de joden, én naar het fenomeen dat soms woestijnzand uit de Sahara ‘neerregent’ op onze Hollandse straten. De verbondenheid van alle mensen met elkaar, zelfs continenten van elkaar verwijderd.

Het altijd flakkerende oog in synagogen:
In de joodse tempel op de Tempelberg in Jeruzalem brandde de ner tamid (eeuwige vlam), als teken van Gods niet aflatende aanwezigheid. Nu nog hangt in elke synagoge een altijd brandende lamp bij de ark, waarin de rollen van de Torah worden bewaard. In een katholieke kerk brandt een dergelijke lamp bij het tabernakel, waar de hosties worden bewaard, die het zichtbaar teken zijn van de aanwezigheid van Christus.

Terug naar de kapel

Comments are closed.