Padre Pio en vijf zwanen

Vandaag mocht ik een reeks voordrachten afsluiten, getiteld ‘Het Utrechts Stadsdichtersgilde stelt zich voor’, in de trouwzaal van het Utrechtse Stadhuis. Ik opende met een gedicht over de heilige Padre Pio, wiens gedachtenis ieder jaar wordt gevierd op 23 september, zijn sterfdatum. In 2015 vierde ik die gedachtenis in de Augustinuskerk. Ik sloot af met een gedicht dat ik schreef op 22 september 2010, over een ervaring op de Herenbrug. Ik had die middag namelijk vijf witte zwanen zien zwemmen, een beeld dat me toen ontroerde. Na afloop besefte dat ik een cirkel van vijf jaar had rond gemaakt in mijn voordracht: van 22 september 2010 tot en met 23 september 2015. Dankzij Padre Pio en vijf zwanen – één voor elk jaar sinds die middag op de brug, één voor elk van de vijf kruiswonden van Christus, die ook Padre Pio heeft gedragen.

P.S.: En vandaag – 25 april – is de feestdag van de evangelist Marcus, en laat ik nu hollandpillen.com in één van de gedichten die ik vandaag heb voorgedragen, een zin uit zijn evangelie citeren! (Om precies te zijn: hoofdstuk 15, vers 21)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *