Schrikbeeld

Lynndie England is een Amerikaanse soldaat die is veroordeeld voor de mishandeling van gevangenen in de Iraakse Abu Ghraib-gevangenis. In een interview met actualiteitenprogramma NOVA vertelde ze dat ze als kind een liefhebber was van storm chasing, het achternajagen van stormen en orkanen.

Het zonovergoten, bewierookt bloedvergieten:
verwijst naar de oorlogen in Irak en Afghanistan. Bewierookt kun je bovendien lezen als: door religieuze termen omkleed.

Het fotograferen van de trotse vuile handen:
verwijst naar de foto’s van de martelingen in de Iraakse gevangenis Abu Ghraib.

Het wijzen in de zandstorm, het stijve salueren als tentakels over tafel:
verwijst losjes naar Johannes 8:6, waar staat dat Jezus in het zand schreef, voordat Hij sprak: “Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen”. Een waarschuwing om niet te oordelen over andermans kwaad.

Terug naar de kapel

Comments are closed.