Padre Pio en vijf zwanen

Vandaag mocht ik een reeks voordrachten afsluiten, getiteld ‘Het Utrechts Stadsdichtersgilde stelt zich voor’, in de trouwzaal van het Utrechtse Stadhuis. Ik opende met een gedicht over de heilige Padre Pio, wiens gedachtenis ieder jaar wordt gevierd op 23 september, zijn sterfdatum. In 2015 vierde ik die gedachtenis in de Augustinuskerk. Ik sloot af met een gedicht dat ik schreef op 22 september 2010, over een ervaring op de Herenbrug. Ik had die middag namelijk vijf witte zwanen zien zwemmen, een beeld dat me toen ontroerde. Na afloop besefte dat ik een cirkel van vijf jaar had rond gemaakt in mijn voordracht: van 22 september 2010 tot en met 23 september 2015. Dankzij Padre Pio en vijf zwanen – één voor elk jaar sinds die middag op de brug, één voor elk van de vijf kruiswonden van Christus, die ook Padre Pio heeft gedragen.

P.S.: En vandaag – 25 april – is de feestdag van de evangelist Marcus, en laat ik nu hollandpillen.com in één van de gedichten die ik vandaag heb voorgedragen, een zin uit zijn evangelie citeren! (Om precies te zijn: hoofdstuk 15, vers 21)

Gedichtendag

Geen mooiere dag dan Gedichtendag om voor het eerst in anderhalf jaar weer op te treden. Als hekkensluiter van het Stadsdichtersgilde mocht ik op 28 januari in boekhandel Savannah Bay mijn nieuwe werk voordragen. Heerlijk om weer te doen! Na afloop schreef ik mijn kortste gedicht ooit op de drukbezochte writer’s wall in de winkel. Wie dit optreden gemist heeft, hup naar Savannah Bay en ga op zoek!

savannah bay gedichtendag 2016

Nieuwjaar en terugkeer

morning_glory_vuurwerk_sterretjes_online_bestellen

Gelukkig nieuwjaar! Na een lange stilte op deze site is de eerste dag van het nieuwe jaar een goed begin om weer actief te worden. Een eerste begin én een terugkeer gaan hand in hand. Maar er is meer! Vanaf vandaag ben ik wederom trots lid van het Utrechts Stadsdichtersgilde. Ik verheug me op de komende samenwerking en op de vruchtbare projecten waar we aan zullen deelnemen. Klinken dus met de champagne en graag, wie weet, tot ziens bij een poëtisch treffen in 2016!

Actie gratis manuscript beëindigd

13 augustus 2013 – De actie zit erop. Gisteren, op 12 augustus, de 109e verjaardag van Aleksej Romanov, bood ik 24 uur lang mijn manuscript over hem geheel gratis aan op deze site. 35 gedichten plus een tijdlijn en verklarende woordenlijst in één PDF-document, getiteld: ‘Veilig slaapt het hart van goud: het leven en lijden van Aleksej Romanov’. Dank aan iedereen die interesse heeft getoond. En wie weet dat het ooit nog tot een officiële publicatie komt.

Clipboard02

Stadsgedicht Roze Zaterdag

Logo RZ2013 - 60017 juli 2013 – Roze Zaterdag, het landelijke homo-evenement, streek dit jaar op 29 juni neer in Utrecht. Namens het Utrechts Dichtersgilde schreef ik het bijbehorende stadsgedicht Blinkend wit en blozend rood. Het is hier te lezen. Ook droeg ik het gedicht voor op de informatiemarkt van Roze Zaterdag op het Lucasbolwerk en de dag erna bij Park Picknick Poëzie in het Griftpark in Utrecht.

Een nieuwe site!

17 juli 2013 – Het is zover, mijn nieuwe site is af! Met dank aan Sander Funcke voor het helpen opbouwen. Het is een zo volledig mogelijke website geworden, bedoeld als naslagwerk met regelmatig verse inhoud. Actuele nieuwtjes, de laatste gedichten, aankondigingen van optredens en andere speciale gebeurtenissen – alles bij elkaar in een handig overzicht. Maar natuurlijk ook de nodige gegevens over mijn eerder verschenen bundels. Ik hoop dat je het een inspirerende plek vindt om vaak naar terug te keren. Veel lees- en rondkijkplezier gewenst!